20 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genel

Bayrampaşa’dan Mısır’a direnişe bin selam ve dua!

etkinlik 4 ağustos 2013 pazar iftar öncesi ve sonrasında bayrampaşa sabri akpınar parkında gerçekleştirildi

Bayrampaşa Gençlik İnisiyatifi öncülüğündeçeşitlisivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Bayrampaşa Sabri Akpınar Parkı’nda “Mısır’daki direnişe selam ve dua” etkinliği yapıldı. Çimenler üstüne kurulan sofralarda vatandaşların iftarlarını da açtıkları etkinlikte, Mısır’da yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler için akşam namazını müteakip, gıyabi cenaze namazı da kılındı.

Etkinlik, Mısır’da direnişin sürdüğü Adeviye Meydanı’na canlı yayınla aktarılırken, Adeviye Meydanı da yine canlı yayınla parkta kurulan dev ekrana yansıtıldı. Yaklaşık 2 saat süren etkinliğin sonunda Adeviye Meydanı’nda bulunan, Müslüman Kardeşler’in önde gelen isimlerinden Salah Sultan‘la telefon bağlantısı kuruldu. Sultan, etkinlikle Mısır’daki direnişe verilen destek için teşekkür etti.

Etkinlikte gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak da söz aldı. “Biz yeni bir medeniyetin ihyası ve inşası için tarihi bir role hazırlanıyoruz” ifadesini kullanan Dİlipak, “Türkiye uyanıyor, Suriye uyanıyor, Mısır uyanıyor, ümmet uyanıyor” dedi.

Mısır’ın, Arap dünyasının ve Afrika’nın en önemli ülekelerinden biri olduğuna dikkati çeken Dilipak, İsrail’in bu ülkede Müslüman Kardeşler’in iktidara gelmesinden rahatsız olduğunu anlattı. Dilipak, “Mısır’ın başına gelenler İsrail’İn kendi geleceğinden kaygıya düşmesinin sonucudur” görüşünü dile getirdi.

Etkinlikte, iftar sofralarının kurulmasında ve organizasyonda Mısır’ın askeri müdahaleyle görevden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin resminin basılı olduğu t-shirtler giyen gençler görev yaptı. Mursi’ye destek ifade eden pankartlar taşıyan bir grup genç de slogan atarak parkta yürüyüş yaptı.

Kaynak: http://www.haber7.com/guncel/haber/1058812-bayrampasadan-misirdaki-direnise-selam-ve-dua

Etkinlikle ilgili fotoğrafları görmek için aşağıdaki siteyi ziyaret edebilirsiniz.

http://oku.on5yirmi5.com/galeri/guncel/133224/bayrampasadan-misira-bin-selam-ve-dua.html

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.