29 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genel

Pusula Çocuk Yeni Dönem Başladı

Pusula Çocuk Kulübü 2013-2014 dönemi kulüp çalışmaları 5 Ekim itibari ile başladı.

İslami Temel bilgiler; (Kur’an’ı Kerim, Siyer, İlmihal, Ahlak) derslerinin yanında,  kulüplerimiz olan Gezi Kulübü, Teknolojik tasarım ve Akıl Oyunları kulübü devam ederken aynı zamanda , Ülke Tanıtımı, Kendi Ülkemi Tanıyorum ve Dünyadan Müzik dersleri  eklendi.

Gezi kulübü bu senede geçen sene olduğu gibi her iki haftada bir düzenlenecektir. Bu sene ilk gezi Rahmi Koç Müzesine düzenlendi.

Ülke Tanıtımı ile; öğrencilerimize farklı kültürleri, farklı yaşamları tanıtmak bunu yaparken de ümmet bilincini aşılamak bu çalışmanın hedefidir.Her hafta seçilen ülkeden gelen misafirimizle de bu vesileyle tanışma fırsatı bularak ufuklarını geliştirmek de amaçladığımız başlıklar arasında yer alıyor.

Dünyadan Müzik ile; Tüm insanların yaratıcısı olan Allah’ u Teala bütün dillerin de yaratıcısıdır. Dil, insanın varlığını ifade imkânıdır. Toplumun varlığını sürdürmesinin en önemli aracıdır. Kur’an-ı Kerim’e göre ise her dil, her kelime Allah’ın bir ayetidir ve insanoğlunun dillerinin, renklerinin, kültürlerinin farklılığı, birbirini tanıması ve birbiriyle kaynaşması içindir. Dünyadan müzik derslerimizle bu kültürlerin ve dillerin farkındalığını yaşamak, ve bir ortak payda da buluşmayı amaçlarken, dillerin ve renklerin farklı olması Allah’ın varlığının ve kudretinin delillerinden olduğunu da hatırlamaktır.

Kendi Ülkemi Tanıyorum dersi ile illerin yerlerini,dağlarımız, göllerimiz, akarsularımızın adlarını ve konumlarını öğrenirken aynı zamanda  bölge bölge tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıyarak hem okul derslerine yardımcı olurken hem de kendi ülkelerini yakından tanıma fırsatını yakalamış olacaklar.

Aynı zaman da Hafta sonu Pusula Çocuk Kulübü 5. ve 6. sınıf öğrencilerine yönelik kayıtlarımız devam etmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.