29 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genel

Siyer ve Fıkıh Okumaları Başladı

fıkıh ve siyer okumaları başladı

Siyer okumaları 01 Ekim  2013 itibariyle derneğimizde başladı. Erkeklere yönelik yapılan siyer dersini İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Prof Dr. Mehmet Mahfuz SÖYLEMEZ, geçen sene Mekke Dönemi’ni anlatmış bu sene de Medine Dönemi’nden başlayarak derse giriş yaptı.Seminere katılanların büyük bir dikkatle dinledikleri dersler Mayıs 2014’e kadar her hafta Salı günü saat 19.30’da Prof Dr. Mehmet Mahfuz SÖYLEMEZ  hocamızın sunumuyla dernek binasında devam edecektir inşaallah.

Andolsun, sizin için Allah’ı ve ahiret gününü umanlar ve Allah’ı çokça zikredenler için Allah’ın Resulünde güzel bir örnek vardır (33/Ahzab Suresi 21)

Fıkıh okumaları ise; 03 Ekim 2013 itibari ile derneğimizde başladı. Bayanlara yönelik yapılan fıkıh okumaları dersi Günay Bayburtlu Kesler hocamız tarafından verilmektedir.

İlk derste fıkıh nedir, fıkhın ana kaynağının Kur’an, hadis, icma ve kıyas olduğunu olduğunu ve  daha sonra hızlıca mükellefin davranışlarını anlamlarıyla birlikte anlatarak fıkhın ilk konusu olan sular bahsine giriş yapıldı. Seminere katılan bayanların büyük bir dikkatle dinledikleri dersler Mayıs 2014’e kadar her hafta Perşembe günü saat 16.00 ile 17.30 arası Günay Bayburtlu Kesler hocamızın sunumuyla dernek binasında devam edecektir inşaallah..

Rabbimize duamız çabalarımızı bereketlendirmesi ve hayırlara vesile kılmasıdır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.