02 Mayıs 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genç PusulaGenel

Genç Pusula Faaliyetlerine Başladı

genç pusula derslere başladı

Bu yıl Genç Pusula kulübümüzü oluşturarak gençlerimize yönelik yapacağımız çalışmalara bismillah dedik. Amacımız, İslam ahlakıyla ahlaklanmış, imanlı, salih amel sahibi, genç nesillerin oluşumuna katkıda bulunmak, değerlerimizden vazgeçmeden kültürümüze bağlı kalarak yeni arkadaşlıklar elde etmek, gençlik sorunlarını rahat atlatabilmelerine katkıda bulunmak istiyoruz. İlk Genç Pusula’nın alt yapısını oluşturan öğrencilerimiz, Pusula Çocuk Kulübümüzün 3 senelik öğrencileridir.

Genç Pusula 13 yaş ve üstü gençleri kapsar. Yaş guruplarına göre evde veya dernekte haftalık ders programları uygulanır. Süreç kültürel, sosyal ve

gezilerle desteklenir.

Hafta sonu cumartesi günü 16.00 ile 19.00 arası derneğimizde yapılan Genç Pusula ya yönelik dersler; öğrencilerimiz kendi yaş gruplarına ayrılarak 8-10 kişilik guruplar halinde Kur’an’ı Kerim, kısa sure tefsirleri, Kur’an kıssaları, genel kültür (öncü ve örnek şahsiyetler, ülke tanıtımı, kitap tahlili, makale ve medya analiz/eleştirisi gibi) dersleri görmektedirler. (Ders Programı için tıklayınız!)

Aynı zaman da Genç Pusula öğrencilerine yönelik ; kamp, geziler, piknik,  kitap okuma ve yazarı ile buluşma, yardım kuruluşlarında yer almak gibi çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenecektir.

Derslere katılan öğrencilerimiz kendilerini özel hissettiklerini ve Genç Pusulaya gelmekle büyük bir keyif aldığını belirterek, pusulada kendilerine ait özel bir zamanlarının olduğunu, burada dinlendiklerini, ve gördükleri derslerle  daha sorgulayıcı ve eleştirel bakabilmeyi, düşünen, üreten iyi bir müslüman olmayı istediklerini belirttiler.

Rabbim öğrencilerimize kendi yolunda rızası doğrultusunda işler yapabilmeyi ve sıratı müstakim üzere olmalarını nasip etsin, zihinlerini kalplerini vahye açsın, gayretlerini ve hayretlerini artırsın inşaallah..

Not: Genç Pusulaya kayıt olmak isteyen 13 yaş ve üzeri gençlerimiz 0212- 576 66 44 – 0551 555 19 44 numaralardan bilgi alabilirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.