28 Mart 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genel

EĞİTİMCİLERİMİZE SEMİNER

hocalarımız ikili guruplar oluşturarak iletişim veya iletişimsizliği drama ettiler

Hafta sonu Pusula Çocuk Kulübü ve Genç Pusula eğitimcilerine Sosyal Hizmet Uzmanı ve Aile Danışmanı Esin Tüccar tarafından ‘Sınıf Yönetimi ve Öğrencilerle İletişim’ adlı seminer verildi.

Bütün eğitimcilerimizin eksiksiz katıldığı seminerde, öğretmenlerimiz konuya dair akıllarında kalan bir çok soruya cevap buldular.

Sosyal Hizmet Uzmanı Esin Tüccar hanımefendi seminere başlamadan önce öğretmenlerimizle ufak bir oyun oynayarak ‘ Her öğrencinin farklı olduğu, ders sırasında ortamı izleyip ona göre hareket ettiğini, önce izleyip konuştuğunu yada aceleci olduğunu hemen cevab verdiğni, kiminin de liderlik vasfının ön plana çıktığını’ anlatarak konuya dikkat çekmeye çalıştı.

Seminerde ‘ İyi bir iletişimin başı öğrencilerin niye buraya gelmek istediklerini bilmektir. Ön yargıdan uzak, her bir öğrencinin özel ve biricik olduğu, öğrencileri fark etmeye, bilmeye ve tanımaya çalışmalı, çocukların halini anlamayı, derse girdiğimizde çocukların dikkatini çekmek için oyunların önemli olduğu ve zihinleri harekete geçirdiği ve öğrencilerin toparlanmasına sebep olduğu, oyunun eğitim noktasında önemli olduğu, öğrencilere karşı net olmamızı, uyaranlarımızı net vermemizi, ahlak dersi verir gibi konuşmalardan uzak durmamızı, hayır demeyi bilmeyi ve ceza verilecekse bu çocuğun hoşuna gidecek bir ceza olmaması gerektiğini çeşitli örneklerle anlattı. İyi otorite doğru yerde cezayı verendir. Öğrencilerle çok sıkı fıkı bir ilişki içerisine girmemeyi, arada mutlaka bir sınırın olması gerektiği, mahremiyet eğitimini mutlaka vermemiz gerektiği’ni anlatarak eğitimcilerimizin sınıf içerisinde ve dışında öğrencilerle yaşadığı sıkıntılarda çözüm üretici oldu.

Seminer öğretmenlerimizin sorularınının cevaplanmasıyla ve seminerlerin devam etmesi temennisiyle son buldu.

Bir kez daha bu faydalı seminerden dolayı Esin Hocamıza teşekkür ederiz..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.