27 Nisan 2024

Kulüp Çalışmalarımız Başlıyor

Derneğimizde öğrencilerimize yönelik okul saatleri dışında zamanlarını kaliteli bir şekilde değerlendirebilecekleri, çeşitli kültürel, sanatsal beceri kazanabilecekleri kulüplerin açılması planlanmaktadır.

Kız ve erkek gruplarının ayrı olduğu, 5. sınıf ve üzeri yaş gruplarına hitap edecek, 10 kişilik sınıflarda, sanatsal, zihinsel ve bedensel beceriler kazanmasına yardımcı olacak dersler verilecektir. Derslerin her biri haftada 2 ders saatidir. Dersler ücretsiz olup; talebe göre hafta içi 15.30-17.00 pazar günü 11.00–15.00 saatlerinde verilecektir. Talep olması halinde sınıflarımız açılacaktır.

Verilecek Olan Derslerin Genel İçeriği:

• Fotoğrafçılık: Bu çalışmada fotoğraf makinelerinin etkili kullanımı, fotoğrafta ışık, filtreler, çekim teknikleri, kompozisyon gibi teorik derslerin yanında pratik uygulamalar da gerçekleştirilmektedir.
  • Yazı Atölyesi: Gramer açısından düzgün, edebi açıdan nitelikli metinler kaleme alabilecek, bu alana eğilimi olan gençlerimizin çabalarına katkı sunmak, rehberlik etmek ve yönlendirmek.
  • Ney: Neyin tanımı ve bakımı, ney üflemede oturuş, tutuş ve neyden ses çıkarma tekniği, ılık ve orta, şiddetli, soğuk, sıcak, hafif üfleme gibi çalışmalar.
  • Bağlama: Öğrencilere enstrüman bilgi ve becerisi kazandırmak.
  • Gitar: Öğrencilere enstrüman bilgi ve becerisi kazandırmak.
  • Hüsn-ü Hat: Hat sanatı tarihi ve hüsn-ü hat kavramı, hat yazı çeşitleri, yazıya hazırlık çalışmaları.
  • Kaligrafi( güzel yazı yazma): Tanımı, malzemeler, teknikler ve uygulama
  • Tiyatro: Doğru ses ve nefes kullanımı, vücut dili kullanımı, doğaçlama bilgisi ve doğaçlama çalışmaları.

İrtibat ve Bilgi için: 0212- 576 66 44   –   0551 555 19 44