28 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genç PusulaGenel

Genç Pusulanın İlim Aşkı

genç pusula Serap Alparslan hocamızın sunduğu Muharrem ayı ve kerbela konulu semineri dinlerken

Genç Pusula öğrencileri derslerine ara vermeden devam ederken, onları sorgulamaya, düşünmeye sevk edecek, geçmişini unutmayıp oradan beslenerek  gelecek günlerine daha  sağlam ve emin adım atmaları için aylık genel kültür dersleri her hafta farklı bir hocamız tarafından verilmektedir.

Bu ay ki konumuz ‘ Muharrem ayı ve Aşura’ idi. Serap Duran Alparslan hocamız tarafından verilen seminerde öğrencilerimizin aklında ki tabular yıkılarak Muharrem ayı ve Aşura gününün  önemi hakkında konuşuldu.

Seminerde Serap Hocamız aynı zaman da; İslamın ‘zaman’a önem verdiğini, tekdüzelikten uzak bir din olduğunu, kulların kendilerini yoklasınlar, kullukta ne durumda olduklarını tefekkür etsinler veya sevinsinler diye belli zaman dilimlerinin olduğunu, bayramların, cumaların, seher vakitlerinin böyle önemli zamanlara örnek olduğunu, muharrem ayından genel olarak bahsederek asıl konu olan  aşura gününe geçerek;  aşura gününde olan önemli olaylardan bahsederek,  bunları hepsinin neden tek bir günde toplanmış olabileceğini, esas hikmetlerini Allah’ın bileceğini vurgulayarak yine ‘tefekkür’ üzerinde durarak sorguladılar.

Hz Nuh( a.s),  Hz. Musa (a.s),  Hz İsa (a.s), Hz. İbrahim (a.s), Hz Yusuf (a.s), Hz Yunus (a.s), Hz. İsmail (a.s), Hz. Davut (a.s), Hz. Eyyub (a.s), Hz. Yakub (a.s),: Hz Hüseyin-kerbela) Adları geçen  her bir peygamberin çilelerle dolu hayatlarını hızlıca anarak makbul kul nasıl olunur; bunu düşüneceğimiz bir günü; efendimiz (sav)’in oruçla geçirdiği bir günü bir tabak tatlıyla sınırlamanın nasıl büyük bir talihsizlik olacağı üzerine konuşularak, daha sonra geçmiş zamanda da hak ve batılın mücadelesinin olduğu, zalimlerin ve bu zalimlere karşı bir Nuh, Musa bir Hüseyin’in olduğu bu zamanda da bu tevhid mücadelesinin devam ettiğini, Bugünün zalimleri olan Ariel Şaron’dan Sisi’ye; Abdunnasır dan, Enver Sedat’a  ve bugünün Hüseyinleri, İbrahimleri olan  Mursi’den Seyyid Kutub’a, Hasan el Benna’ya kadar  tevhid mücedesini sürdüren büyük insanlardan öncü ve önder şahsiyetlerimizden bahsederek seminerimiz son buldu.

Bu güzel ve faydalı seminerinden dolayı Serap Duran Alparslan Hocamıza teşekkür ederiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.