29 Mart 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genel

GENÇ PUSULA Hz. HÜSEYİN’İ KONUŞUYOR

İftar programından sonra Hz. Hüseyin’in mücadelesi Esin Tüccar hocamız tarafından anlatıldı

Geçtiğimiz hafta kıymet verilen aylardan biri olan ‘Muharrem Ayı’ nı anlatan seminerin ardından Genç Pusula öğrencileri cumartesi günü; ‘Ramazandan sonra en faziletli oruç, Allah’u Teala’nın ayı Muharrem ayında tutulan oruçtur’ hadisine uyup Peygamber Efendimizin sünnetini yerine getirmek ve bu aya hürmet için oruç tutup, arkadaşları ve hocalarıyla birlikte derneğimizde iftar yaptılar. Birlik ve beraberlik içinde yapılan iftarda öğrencilerimiz artık Muharrem ayının ve Aşure gününün farkında olup, ‘sadece Muharrem ayı denilince aklımıza  tatlı gelmeyecek bunun idrakine vardık’ diyerek düşüncelerini belirttiler.

İftarın ardından öğrencilerimiz cemaatle akşam namazlarını eda ettikten sonra Sosyal Hizmet ve Aile Uzmanı Esin Tüccar Hocamız tarafından Öncü Ve Önder Şahsiyet dersinde Hz. Hüseyin Efendimizin hayatını anlatarak,  zulme karşı sessiz olunmaması, bizler inancımızı sağlam tuttuğumuz sürece Allah’ın yardımı bizlere geleceği, hakkı ayakta tutmak için hiç bir hesap peşinde koşmadan kendisini Hakk’a adayan gerçek ve örnek müslüman tipini simgelememiz gerektiği, her dönemin zalimleri olduğu kadar alimlerinde olduğunu, hak ve batılın sürekli mücadele halinde olduğunu ve hakkın elbette ki galip geleceğini bu yüzden, kafalarımızı bulunduğumuz her türlü tuzaklardan kaldırarak etrafımıza bakmayı, tanımayı, araştırmayı bırakmamamızı tavsiye ve nasihatte bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

Gençlerimizin ‘Dünyanın rengi değişti; tümüyle faziletten yoksun hale geldi. Yalnızca her iyiliğin tortusu kaldı. Dikkat! Görmüyor musunuz? Hak ve doğru, yerin altına gönderildi. Bilerek batıl işler peşindeler. Kötü gidişi önleyecek kimse kalmadı.’ diyen Hz.Hüseyin Efendimizin yolundan gitmeleri ve O’nun gibi Hakkı ayakta tutacak bir neslın yetişmesini Rabbimize dua ederek istiyoruz.

Selam Olsun Efendimiz (s.a.v)’e ve Ehli Beytine…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.