17 Mayıs 2024

Ergenlerle İletişim

psikolog simla metiner “ergenlerle iletişim” semineri verdi

Derneğimizde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Sağlığını Koruma Hizmetleri Eğitim Faaliyetleri kapsamında Psikolog Simla Metiner tarafından “Ergenlerle İletişim”konulu seminer verildi.

12 Aralık 2013 Perşembe günü saat 14.00-15.30 saatleri arasında verilen seminerde;Ergenlik döneminin özellikleri, sürecin önemi ve sağlıklı yönetilebilmesi için yapılması gerekenler hakkında bilgiler ve ergenlik döneminde yaşanan sorunların en temel sebebinin aile içi iletişimsizlik olduğu konusuna vurgu yapıldı. İletişim becerilerinin geliştirilmesi gerekliliği ve ailelerin çatışmaları yönetebilmesi için yapmaları gerekenler için öneriler konusuna yer verildi. Ergen çocuklarla sağlıklı iletişim kurabilmek için yapılması gerekenler konusunda önerilerde bulunuldu. Ergenlik dönemi için özellikle ailelere verilen önerilerin başında “Ailelerin çocuklarının artık çocuk olmadığını kabul etmeleri en önemli noktadır” konusuna vurgu yapılırken, katılımcıların soruları ile konu örnekler üzerinden de ele alınmış oldu. Dinleyiciler semineri biyük bir dikkatle dinlediler. Seminer bu tür konuların daha ayrıntılı olarak ilerleyen dönemlerde ele alınması temennisi ile sona erdi.

Psikolog Simla Metiner’e verdiği seminerden dolayı teşekkür ederiz.