23 Nisan 2024
GenelSeminer

Her Ay Bir Seminer

Derneğimizde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Sağlığını Koruma Hizmetleri Eğitim Faaliyetleri kapsamında Yerçanik Merter tarafından “ Kanser ve Meme Kanseri” üzerine seminer verildi.

22 Ocak Çarşamba günü saat 14.00 – 15.30 arası verilen seminerde; Kanser nedir, Kanserin belirtileri nelerdir, Meme kanseri nedir, Meme kanserini tetikleyen etkenler ve korunma yolları üzerine detaylı bir şekilde anlatıldı. Meme kanserine karşı en iyi koruyucu yöntem erken teşhis olduğunu, akciğer kanserinden sonra, dünyada görülme sıklığı en yüksek olan kanser türü olduğunu, yaklaşık her 10 kadından birinin hayatının belirli bir zamanında meme kanserine yakalanacağı bildirilerek kişinin her ay kendi kendisini elle kontrol etmesini ve bunun nasıl yapılacağını slaytlar halinde gösterildi.

Verdiği seminerden dolayı Yerçanik Merter’e teşekkür ederiz..

Bir daha ki ay seminerimiz: 12 Şubat Çarşamba günü saat 14.00 te olup konusu “ Rahim Ağzı Kanseri” dir.