04 Mayıs 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genel

Seminerlerimiz Devam Ediyor

aylık seminerler devam ediyor

Derneğimizde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Sağlığını Koruma Hizmetleri Eğitim Faaliyetleri kapsamında Cevahir Çiçek Hanım  tarafından “ Kanser ve Rahim Ağzı Kanseri” üzerine seminer verildi.

12 Şubat Çarşamba günü saat 14.00 – 15.30 arası verilen seminerde; Kanser nedir, Kanserin nedenleri ve belirtileri nelerdir, Kanser oluşumu, Rahim ağzı kanseri nedir, Rahim ağzı kanserinin görülme sıklığı, Rahim ağzı kanserinin oluşumunu  etkileyen faktörler ve belirtileri, erken teşhis için ne yapılmalıdır, smear testi ne zaman yapılmalıdır, bu başlıklar üzerinden rahim ağzı kanseri detaylı bir şekilde anlatıldı.

Dünyada rahim ağzı kanseri, kadınlarda görülen ikinci en yaygın kanser olduğunu ve 466 bin  kadının rahim ağzı kanserine yakalandığı ve 231 bin kadının rahim ağzı kanserinde öldüğü işte bu yüzden her bayanın düzenli olarak jinekolojik muayene ve smear testi yaptırmalarının öneminden bahsedilerek seminerimiz son bulmuştur.

Verdiği seminerden dolayı Cevahir Çiçek‘e teşekkür ederiz..

19 Mart 2014 çarşamba günü saat 14.00’te  ayında FİLİZ SEYDİLER tarafından AİLE VE ALIŞVERİŞ konulu seminer verilecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.