28 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genç Pusula

Genç Pusula Tiyatroda

genç pusula bana mahşeri anlat isimli tiyatroda

Genç Pusula öğrencileri 15 Şubat Cumartesi günü saat 18.30’da Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde oynanan Hasan Nail Canat’a ait olan “ Bana Mahşeri Anlat” tiyatrosunu izlediler.

Geçmiş ile günümüz arasında kalmış, bir zamanlar insanların uğrunda öldüğü değerlerin şimdilerde ayaklar altına alınışını dramatik bir dille anlatan tiyatro oyunu, sahne dekoru, ışık ve kostümleriyle hikâyeyi bir bütün olarak izleyenlere yansıttı.

Yaşanan dramı kara mizah tarzında anlatan oyunun konusu ise; Gazi’nin kendi elleriyle yetiştirdiği çocukları artık onu kabul edemez hale gelmesi ve ondan kurtulmaya çalışmalarıyla başlar. Şefika’sını kaybeden Gazi Baba ise eski günlerin özlemiyle yanıp tutuşmaktadır. Çocuklarına yük olmak istemeyen Gazi Abdullah çareler aramaya başlar. Aklı bir gidip bir gelen Gazi Baba camide namaz kılmak için evden çıkar, kendini kaybeder ve İstiklal Savaşı yıllarına döner. Yüzbaşısını ve arkadaşlarını aramaya başlayan Gazi Baba, yaşadığı şaşırtıcı olaylarla ülkenin gündemini oluşturur.

“Bana Mahşeri Anlat”a rahatlıkla geçmişimiz ile olan uçurumların ne kadar derinleştiğini gösteren bir oyun. Genç neslin kaybettiği bir çok değer yargısını, günümüze bindirme yaparak kara bir mizah şeklinde anlatan oyun, seyirciyi gülmek ile ağlamak arasında tereddüte düşürüyor…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.