19 Nisan 2024

“Yetim Gülerse Dünya Güler”

İHH (İnsani Yardım Vakfı) tarafından derneğimize ziyarette bulunuldu. İHH yönetim Kurulu üyeleri  Ahmet Sarıkurt, Yakup Işık ve Nurullah Uluışık  kardeşlerimiz İHH’nın çalışmaları hakkında, özellikle Suriye ve Yetimlerle ilgili faaliyetler hakkında ayrıntılı bilgi verdiler. Suriye’ye bugüne kadar 2000’in üzerinde yardım tırı gönderildiğini, çalışmaların artarak devam ettiğini ifade ettiler. Bizlerde İHH ile aynı duygu ve düşüncelerimizi paylaştığımızı belirtiyor, nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz. ve yeryüzündeki tüm mazlumlara yardımelini uzatan kardeşlerimizin çabalarını bereketlendirmesini Rabbimizden niyaz ediyoruz.

(IHH 2014 yetim günleri ön sözünden) “Yeryüzünün bütün yetim çocuklarına, kimsesizlerine, terk edilmiş yavrularımıza ulaşmak için çıktığımız bu güzel yolculuğumuzda sizlerin desteğiyle her yıl daha çok çocuğumuzu sevindiriyoruz. Bu sene 4. Yetim Dayanışma Günleri ile 41 ülke ve bölgede 350’yi aşkın proje gerçekleştirme ve 60.000’i aşkın yavrumuzun yüreğine dokunma azim ve gayretindeyiz. Bütün bu çalışmaların yetim çocuklarımızın ihtiyaçlarının tüm çocuklar gibi sevgi, ilgi, şefkat ve merhamet olduğunu asla unutmadan yapıldığını vurgulamak isteriz. Bizler biliyoruz ki yetimlerin velisi Allah (cc)’tır. Yetimlerin Efendisi Peygamberimiz (sav) “Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eden kimse ile ben (şehadet parmağı ile orta parmağını bir araya getirerek) cennette bu kadar yakın olacağız.” buyurmuşlar ve bizlere yeryüzünün bütün yetimlerini işaret etmişlerdir.  O hâlde yetimlere kucaklarını, gönüllerini açanlara, sınır tanımadan onların başlarını okşayanlara müjdeler olsun!