27 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genel

Bir Kitap Bir İnsan

 

ahmet ağırakça hocamız genç pusula öğrenci ve öğretmenlerine hz. ömer’i anlattı

Genç Pusula okuryazar buluşmaları kapsamında bu ay  “Hz. Ömer” kitabının yazarı sayın Prof. Dr. Ahmet AĞIRAKÇA’ya konuk oldu.

Söyleşi 22 Mart 2014 Cumartesi günü Fatih semtinde bulunan Akademi İstanbul’da sıcak bir ortamda gerçekleştirildi. Pusula Derneğimizin kısa bir tanıtımından sonra  genç pusula öğrencileri yazarımıza hem kitapla alakalı hem de hocamızın yapmış olduğu çalışmalarla ilgili çeşitli sorular yönelttiler.

Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’ya sorulan sorular neticesinde Hz. Ömer ve sahabilerin hayatlarından, Filistin ve Selahaddin Eyyubi’den ve ülkemizde yaşanan son gelişmelere dair pek çok konu üzerinde konuşulurken son sözlerinde  öğrencilerimize;  ilk okumanız gereken kitap Kur’an’ı Kerim sonra Peygamberimizin hadisleri ve sonra diğer kitapları bol bol okuyun, zihninizi, kalbinizi ve zamanınızı talan eden internet ve televizyondan uzak durarak bol bol okumalarını ve yazmalarını, hayatta yapabileceğimizin en iyisini ve hedefimizi yüksek tutmamız gerektiğini, yaşayışımızı namaza, Kur’an’a göre yapmamızı, asla ve asla yalan söylememelerini, anne ve babalarına saygı duymalarını, doğruluktan ayrılmamalarını söyleyerek sözlerine son verdi.

Derneğimizin Koordinatörü Hatice GÜNDOĞDU ve derneğimizin hocalarından olan Abdullah Buldur hocamız günün anısına yazar Prof.Dr Ahmet Ağırakça’ ya plaket takdim ederken Ahmet Hocamız’da derneğimize ” Ömer Bin Abdülaziz, Selahaddin Eyyubi ve Kudüs’un Yeniden Fethi ve Hz. Eubekir’in Hilafet Dönemi” adlı kitaplarını hediye etti. Söyleyişimiz genç pusula öğrencilerinin daha önceden okudukları “Hz. Ömer” isimli kitabını imzalatmalarıyla sona erdi.

Genç Pusula öğrencilerini Akademi İstanbul’a konuk eden  yazar Prof. Dr.Ahmed AĞIRAKÇA’ya ve öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

okuryazar buluşmasıyla ilgili fotoğrafları görmek için tıklayınız!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.