29 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genç PusulaGenel

Allah için 5 vakit namaz kılıyorum

Çocuklar, anne-babaların kapanmayan amel defterleridir. Çocuğun midesini doyurmak kadar ruhunu da doyurmanın endişesini duyan, onu imanı kuvvetli, ameli salih bir inanan olarak yetiştirmek isteyen anne-babaların yüzleştiği en zor mesele, çocuğa namazı öğretmek ve sevdirmektir. İslam’ın en önemli ibadeti olduğundan Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) ona “ Dinin direği” demiştir. Namaz, Allah’ı önemsemek ve öncelemektir.
Bizler Müslüman olarak namaz kılmakla mükellef olduğumuz gibi, çocuklarımıza da namazı öğretmek zorundayız. Bugün nesillerimiz namazla barışık değil..Secdeye alışık değil..Onlara yapacağımız en büyük iyilik namazdır. Allah bize namazı emretti, bizde ailemize ve herkese emretmeliyiz. Namazı dünyaya yayacaksak, ilk adımı kendi evimizde atmalıyız..
Bir Müslümanın, kendisinin namaza bağlı bulunması yeterli olmayıp, ev halkının da namaza bağlılığını sağlaması istenmektedir: Allah-u Teala, Kur’an-ı Kerim de; “Âilene namaz kılmalarını emret, kendin de onda sebat ile devamlı ol” (Tâhâ: 132) buyurarak aile büyüklerine sorumluluklar yüklemiştir. Bu nedenle bizler öncelikle kendimiz namaz kılarak çocuklarımıza örnek olmalıyız. Çocuklarımızı namaz kılmaya teşvik ederek, her namaz kılışımız da Rabbimizin huzurunda bulunma duygusunu onlarla beraber namaz kılarak hissettirmek ve evlerimiz de ve camide namazlarımızı cemaatle kılmaya gayret göstermeliyiz.
Genç Pusula olarak bizde gençlerimizin dünyasına girerek, bu emri gençlerimizin yerine getirmesi için çaba sarf etmekte ve namazı onlar da bilinç haline getirmek için  kulluğu en güzel şekilde simgeleyen  namazı gençlerimizin gündemine almak, namazın gençlerimizin duygu ve dünyası üzerinde ki etkisini artırmak ve her ne şart olursa olsun, hayatın her anında, yaşamın her alanında namaz seferberliği oluşturarak namazlarını devamlı kılan bir nesil oluşturmak için 5 vakit namaz etkinliğini başlatıyoruz.
Siz velilerimizin de bu etkinliğimize destek olmanızı çocuklarınızı namaza alıştırmak ve namazı telkin ve teşvik etmenizi, namazı mutlaka değişmez gündemlerden biri olması için gayret etmenizi istiyoruz..Unutmayalım ki, Müslümanın hayatında ihmale gelmeyecek görev; namazdır…
‘Rabbim! Beni namaza devam eden bir kimse eyle. Soyumdan da böyle kimseler yarat. Rabbimiz! duamı kabul eyle.. (İbrahim/40)
Selam ve dua ile…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.