30 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genç Pusula

Konferans Öncesi Okur-Yazar Buluşması

12 Nisan 2014 Cumartesi günü saat 16.30’da Yücel Çakmaklı Kültür Salonu (Kaymakamlık  Altı) Fuaye salonunda Genç Pusula öğrencileri “Namaz Çağrısı” adlı kitabın yazarı Ramazan Kayan ile görüşüyor.

Genç Pusula öğrencilerimize bu ay, “ Namaz Çağrısı” adlı kitap dağıtıldı. Öğrencilerimiz; Kulluk kalitemizin göstergesi ve ölçüsü olan, bir anma, adanma ve arınma olan  Allah’a yakınlaştıran  ve Dinimizin direği olan Namazı okuyor.

12 Nisan Cumartesi günü Pusula Derneği’nin düzenleyeceği “ Müslümanca Yaşamanın İmkanı: Haramdan Hicret” adlı konferansa konuşmacı olarak katılan yazarımızla öğrencilerimiz konferans saatinden önce görüşüp sohbet edecekler ve aynı zamanda da kitaplarını imzalatacaklar.

Kitabımız; Namazın Önemine dair kaleme alınmış özel ve kaliteli bir çalışma..Namazla ilgili ciddi bir çözülmenin yaygınlık kazandığı bu zaman diliminde, duyarsız kalınamayacağını, namazın  tevhidin eyleme dönüşmüş hali ve İmanın açılımı olduğunu, Namazin, Allah’ı önemsemek ve öncelemek olduğunu çok iyi bir şekilde anlatmaya çalışıyor.

Rabbimizden duamız ve temennimiz, gençlerimizin namaza devamlı ve istikrar sahibi olmaları ve ruhlarını, yüreklerini ve zihinlerini namaza kodlayarak yeni bir sayfa açmaları inşaallah…

Okuryazar buluşması fotoğraflar için tıklayınız!..

Ramazan KAYAN Kimdir?

1956 yılında Malatya’da doğdu. Malatya İmam Hatip Lisesi ve İnönü Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinden mezun oldu. 1983 yılına kadar sürdüğü imam-hatiplik görevinin ardından irşad faaliyetleri çerçevesinde yurt içi ve yurt dışında pek çok konferans verdi, konuşma yaptı. Çeşitli gazete ve dergilerde makale yazdı ve TV programları yaptı. İslam Dünyasının kanayan coğrafyalarına yardım ve destek faaliyetlerinde bulundu. İslami ilimler üzerine çalışmalarını devam ettirmekte olup düzenli olarak tefsir dersleri vermektedir. Halen Anadolu Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığını yürütmekte ve Özgün İrade dergisinin genel yayın yönetmenliğini yapmaktadır. Evli ve Beş çocuk babasıdır.

Eserleri: İhlas Çağrısı, Kardeşlik Çağrısı, Kimlik İnşası, Kitabu’l-Kalb Yürek Çağrısı, Namaz Çağrısı, Nebevi Bir Eylem Davet, Tevhidi Varoluş & Yokoluşun Girdabında,  Vahiyle Direnmek & Yeniden Dirilişin Yol Haritası, Vahiyle Doğrulmak, Vahiyle Varolmak, Vahiyle Yürümek, Yol Risalesi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.