28 Nisan 2024
Genç PusulaGenelözel programPusula Çocuk

Haram Varsa Ben Yokum

Bayrampaşa’da faaliyet gösteren Pusula Eğitim Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneği 12 Nisan 2014 Cumartesi günü saat 18.00’de “Müslümanca Yaşamın İmkanı: Haramlardan Hicret” konulu konferans düzenledi.

Programımıza davet edilen misafirlerimize lokum ve gülsuyu ikramımızdan sonra,  Pusula Derneği faaliyetlerini içeren sergi açılarak aynı zamanda da hanımlar komisyonumuzun düzenlediği yemek kermesi de yapıldı.

Bayrampaşa Belediyesi Yücel Çakmaklı Kültür Salonunda gerçekleştirilen program büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Kur’an’ı Kerim açılışı ile başlayan konferansımız Genç Pusula  öğrencilerinden Abdulsamet Türk’ün En’am suresi 151. ayetini okuduktan sonra, öğrencilerimizden  Sinan Yurtseven’de mealini okuyarak  misafirlerimizin gönlüne ayetleri nakş ettiler.

Dernek faaliyetlerinin tanıtıldığı kısa sunumdan sonra yazar Ramazan KAYAN  “Müslümanca Yaşamın İmkanı: Haramlardan Hicret” başlıklı konuşmasını yaptı. Yaklaşık bir  saat  konuşma yapan hocamız Gazze’ye insani yardım taşıyan, Mavi Marmara gemisinde 19 yaşında şehit olan Furkan DOĞAN’la olan anısını, Furkan’ın namaza olan bağlılığını, yardımseverliğini ve gemide son an da yazdığı cümleleri paylaştı.

Konuşma sonrası Genç Pusula öğrencilerimizin öncü ve önder şahsiyetlerin sözlerinin söylenildiği kısa filmi gösterildi. Sonrasında  katılımcılarımızın merakla ve heyecanla izledikleri,  genç pusula öğrencilerimizden Abdullah Buldur Hocamızın gurubu  konumuzla alakalı  skeçlerini oynayarak, bizleri hem güldürdü hem de düşündürdüler.

Daha sonra Pusula Çocuk Kulübü erkek öğrencileri sahne aldı. Her öğrenci tek tek sahneye gelerek üst konu ile bağlantılı olarak ayet ve hadisleri okudular. Okuma bittikten sonra her bir çocuk elindeki dövizlerin arka yüzünü çevirdiğinde HARAM VARSA BEN YOKUM yazısı ile herkese mesaj vererek aynı zamanda güzel bir görüntü oluşturdu.

Programın en ilgi çeken bölümü ise kız öğrencilerimizden oluşan Pusula Çocuk Korosunun seslendirdiği birbirinden güzel ezgiler oldu. Koromuz,  “Allah-u Ekber”, “Kalksam ve Dirilsem” ve “ Lailahe illallah ”,ezgilerini seslendirerek, katılımcılarımızın gönlünü mest ettiler. Daha sonra öğrencilerimiz sahneden inmeden teşehhüd de oturup ellerini semaya kaldırarak Ramazan Kayan hocamızın yaptığı duaya amin diyerek programımız son buldu.

Programın sonunda Dernek Başkanımız Savaş Kabaoğlu selamlama ve teşekkür konuşmasından sonra  dermeğimiz tarafından hazırlanan plaketi araştırmacı –yazar Ramazan Kayan hocamıza takdim etti.

Program çıkışında Yazar Ramazan KAYAN hocamız kitaplarını imzalayarak gecemiz son buldu..

Konferansımıza katılan başta velilerimiz olmak üzere tüm misafirlerimize, Pusula Çocuk Kulübü ve Genç Pusula  muallim ve muallimelerimize ve yardımcı abi ve ablalarımıza gönülden teşekkür eder, şükranlarımızı iletiriz…

Selam ve dua ile…

PROGRAMLA İLGİLİ FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ