19 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
GenelPusula Çocuk

UÇURTMAM MAVİ MARMARA İÇİN

31 Mayıs Cumartesi günü Pusula Çocuk Kulübü öğrencileri ve Genç Pusula öğrencilerimizle birlikte Sultangazi Mimar Sinan Kent Ormanı’nda piknik ve uçurtma şenliğinde buluştuk.

5 Ekim tarihlerinde derse başladığımız Genç Pusula ve Pusula Çocuk Kulübü faaliyetlerimiz 31 Mayıs cumartesi günü yaptığımız piknik ve uçurtma şenliği ile birlikte sona erdi.

Düzenlediğimiz bu etkinlikte öğrencilerimiz senenin yorgunluğunu dinlenerek ve çeşitli oyunlar oynayarak, öğretmenleriyle birlikte bol bol sohbet ederek geçirirken, aynı zamanda ayrılmanın da hüznünü yaşadılar..

Pikniğimizde öğrencilerimiz hocalarıyla birlikte uçurtmalarını gökyüzüne salıverdiler.. Heyecan içinde geçen şenliğimizde ilk defa uçurtma uçuran öğrencilerimizin keyfi ve heyecanı görülmeye değerdi..

Mavi Marmara ve Mavi Marmara da şehit düşenler için uçurduğumuz uçurtmalarımız özgürce gökyüzünde havalanırken dualarımız Filistin, Suriye, Mısır ve tüm dünyada zulüm ve esaret altında olan kardeşlerimiz içindi.. Onları kalbimizde yanımızda hissederek uçurtmamızın ipini beraber tutup özgür, adaletli, savaşsız bir dünya için uçurtmamızı gökyüzüne uçurduk.

Pikniğimizde çuval , halat çekme, mendil kapmaca, koşma, istop, voleybol gibi çeşitli etkinliklerle eğlenceli bir vakit geçirdik.  En güzel uçurtması olana ve uçurtmasını en yükseğe uçurana ödüllerimizi dağıttık.

Havanın rüzgarlı olması sebebiyle en yükseğe uçan uçurtmalarımızın sayısı bir hayli fazla oldu.

Uçurtmasını en yükseğe uçurma kategorisinde : Abdulsamet Türk, Sinan Yurtseven, M.Enfal Nasuhbeyoğlu, Muhittin Göktuğ Anar, Zülal Demir, Betül Azra Gündüz ve Muhammed Herekeli oldu.

 En güzel uçurtma  kategorisinde ise: Mihraç Yavuz, Fatmanur Aykanat, Ahsen Savaş, Buse Karaaslan, Zehra Betül Ocak, Muhammet Emir Gözeçarpan ve Dilara Akyıldız oldu.

Daha sonra yenilen öğle yemeğin ardından cemaatle birlikte öğle namazları kılınıp, öğrencilerimiz ormanın içinde bulunan parkta son enerjilerini atarak pikniğimize son verdik.

Pikniğimizde bizleri yalnız bırakmayan kıymetli öğrencilerimize ve öğrencilerimizin keyifli, heyecanlı güzel bir gün geçirmesi için gayret gösteren tüm hocalarımıza ve hasseten Sultangazi Belediyesine teşekkür ederiz.

Uçurtma Şenliği ve piknik fotoğrafları için tıklayınız!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.