29 Nisan 2024

“Öğren Sev Ezberle Yaşa” Hadis Yarışması Kazananları Belli Oldu

öğren sev ezberle yaşa hadis yarışması yapıldı

Pusula Çocuk Kulübü Yaz Okulu  “Öğren Sev Ezberle Yaşa” Çizgilerle Hadis Yarışması  sonuçları belli oldu. İlgi ve katılımın yüksek olduğu yarışmada öğrencilerimizin heyecanları gözlerden kaçmadı.

40 hadis- 40 çizgi kitabı baz alınarak yapılan yarışmada öğrencilerimiz 40 hadisi anlatan çizgilere bakarak hadisleri ezberlemeye çalıştılar. 1 Temmuz Salı günü yapılan yarışmamızda ilk önce sınıflar kendi aralarında bireysel yarıştılar. Yarışma günü yazılı kağıtları okunup her sınıftan en yüksek puanı alan üç kişi tespit edilip gruplar oluşturuldu. 3 Temmuz Perşembe sabahı seminer salonunda yapılan yarışmada, sınıflar arası 5.6.- 7.8 kız ve erkek grupları  ve Genç Pusula gurubu kendi aralarında; Öğleden sonra ise 3.4 sınıflar kendi aralarında yarıştılar. Bir hayli heyecanlı olan öğrencilerimiz yarışma boyunca metni eksik yazmadan noktalama işaretlerine bile dikkat ederek hadisleri yazmaya çalıştılar.

Yarışmamıza gruplar ve jüri üyeleri tanıtılarak başlanıldıktan sonra Cennetin Çiçekleri sınıfından Ada KARATOPRAK ve Selma  BİÇKİOĞLU “ Sakarya” şiirini okuyarak renk katıp, yarışacak olan öğrencilerimizi da rahatlattılar. Sabahleyin 4 gurup, öğlenleyin ise 3 gurup yarıştı. Yarışmamız başladıktan sonra  yarışmayı izleyen öğrencilerimizden Geleceğin Umutları ve  İlim yolcuları, Dua Mücahitleri ve Peygamber İzcileri Grup Yürüyüş’ün seslendirmiş olduğu “Allahu Ekber “ ve Taner YÜNCÜOĞLU’nun seslendirmiş olduğu “ Ya Muhammed” ve Ömer KARAOĞLU’nun seslendirmis olduğu “Lailaheillallah” ezgisini söyleyerek  yarışmamıza heyecan, mutluluk ve renk kattılar. Aynı zamanda yarışma aralarında 40 hadis 40 Çizgi kitabından izleyen öğrencilerimize de hadisler sorularak bilenlere hediyeler verildi.

Heyecanlı ve çekişmeli geçen hadis yarışmamızda sabah gurubunda sorular bittikten sonra bir grup yedeklere kalamayıp diğer üç grup yedeklere kaldı ve yedek sorularla eşitlik bozulmaya çalışıldı. Sabah gurubundan iki gurup birinci; öğle gurubundan ise bir gurup birinci çıktı.

Jüri üyelerimiz tarafından birinci olan iki guruba ve ikinci, üçüncü olan diğer guruplara da hediyeler verildi. Ayrıca yüksek puan alıp da dereceye giremeyen öğrencilerimize de mansiyon ödülleri verildi.

Bütün öğrencilerimiz  40 hadisi ezberlerken bu hadislerin onların hayatlarında şekillenmesini, bir kimlik ve kişilik kazandırmasını dua eder, gayret ve çabalarından dolayı takdir ederiz .

Yarışmaya katkıda bulunan idarecimize, tüm hocalarımıza abi/ablalarımıza ve jüri üyelerimize teşekkür ederiz.

İşte kazanan öğrencilerimiz;

İlim Yolcuları Grubu (7.8. sınıf): Muhammed İrfan AYDIÇ, Samet TUĞRAL, Mustafa AKYILDIZ

Cennetin Çiçekleri (6.8. sınıf): Ebru Melek ÇETİN, Melike BOYRAZ, Şevval BİÇKİOĞLU

Peygamber İzcileri (3.4.sınıf): Ayşe DÜNDAR, Ezel Rüya ONAT, Şeyma TÜRK

Yarışma ile ilgili fotoğrafları görmek için tıklayınız!