24 Nisan 2024
GenelSeminer

SAHABE İKLİMİ SOHBETLERİ BAŞLADI

Uzun bir aradan sonra derneğimiz merkezinde (Vatan Mah.) Suffe Meclisleri üst başlığı altında SAHABE İKLİMİ başlıklı 32 hafta sürecek sohbet dizisi başladı. Sohbet Ferhat Ünalan hocamız tarafından verilmektedir. Sahabe hayatı anlatılırken sahabenin öne çıkan vasfı günümüze taşınmaktadır. İlk günkü sohbette sadık dost Hz. Ebu Bekir (r.a) anlatıldı. Her hafta bir başak sahabenin hayatının anlatılacağı sohbetlerimiz tüm halkımıza açıktır.

Muhammed Emin Yıldırım tarafından hazırlanan Suffa Meclisleri SAHÂBE DERSLERI insanlığın Aynaları İman ve Kardeşliğin Sadâları, isimli müfredat kitabın önsözünde derslerin işlenişi hakkında bilgi verilmektedir: “Sahâbe Dersleri müfredatımızın içeriği de oldukça zengin… Her dersin başında, Kur’ân İklimi ve Nebevî Seda bölümlerinde bir âyet ve hadis yer aldı. Sözbaşı 15 Sahâbe Tablosu kısmında o sahâbî efendimiz ile alakalı kimlik bilgilerine yer verildi. Hakkında İnen Âyet bölümünde, sebeb-i nüzûl kitaplarımızda geçtiği üzere, o sahâbî efendimiz ile alakalı inen bir âyet seçilerek, âyet-sahâbî ilişkisine dikkat çekildi. Hz. Peygamber’in (sas) Dilinden kısmında, o sahâbî efendimiz hakkında Hz. Peygamber’in (sas) bir hadisine yer verildi. Rivayet Ettiği Hadis bölümünde, o sahâbî efendimizin bizzat kendi rivayet ettiği bir hadis aktarıldı. Kendi Lisanından kısmında ise o sahâbî efendimizin bir sözüne yer verildi. Şâhidlerin Dilinden bölümünde ise o sahâbî efendimizi bizzat görmüş ya başka bir sahâbînin veya tabiîn neslinden birinin bir sözü aktarıldı. Âlimlerin Dilinden kısmında ise sonradan gelen âlimlerden birinin o sahâbî efendimiz ile alakalı bir sözüne yer verildi. Alınması Gereken Mesajlar bölümünde ise o sahâbî efendimizin hayatından çıkarılacak dersler maddeler halinde aktarıldı.

Müfredatın pdf formatına suffameclisleri.com adresinden ulaşabilirsiniz.

KONU: SAHABE İKLİMİ KONUŞMACI: FERHAT ÜNALAN

GÜN: HER SALI SAAT: 20.00 YER: VATAN MAHALLESİ TEL SOKAK NO:3

GELECEK HAFTALARA AİT DERS PROGRAMINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ!