28 Nisan 2024
Genç PusulaGenel

Bir Kitap Bin Sohbet

genç pusulanın bu ayki konuğu ramazan kayan hocamız oldu

Genç Pusula okuryazar buluşmaları kapsamında bu ay  “Namaz Çağrısı” kitabının yazarı araştırmacı – yazar sayın Ramazan KAYAN ile görüştü.

Söyleşi 12 Nisan 2014 Cumartesi günü “Müslümanca Yaşamın İmkanı: Haramlardan Hicret” adlı konferans öncesi gerçekleştirildi. Yücel Çakmaklı Kültür Salonunun fuaye salonunda gerçekleştirilmesi düşünen söyleyişimiz, konferansımıza katılan misafirlerimizin yoğunluğundan dolayı tam da kitabımızın konseptine uygun olacak şekilde salonun mescidinde gerçekleştirildi.

Pusula Derneğimizin tanıtımı ve genç pusula öğrencilerimizin görmüş olduğu derslerden ve yapılan faaliyetlerden  kısa bir şekilde anlatıldıktan sonra  genç pusula öğrencileri yazarımıza kitapla ilgili çeşitli sorular yönelttiler.

Ramazan Kayan hocamıza sorulan sorular neticesinde ; Namazlarına sahip çıkmalarını, ne olursa olsun önceliğin hep namaz olması gerektiği, Rabbimizin katında değerli bir kul olmak istiyorsak O’nun emirlerini ve yasaklarını iyi bilmemizi, Peygamber Efendimizin sözlerini iyi kavramamızı ve çok kitap okumamızı, sadece roman ya da öykü tarzında kitaplar değil de ilmi çalışmalar olan kitaplara da yönelmemiz gerektiğini, elimizde bulunan nimetlerin yani rahat yaşama, hiçbir baskı olmadan Kur’an ve hadislerin öğrenilmesi, istediğimiz her şeye kolayca ulaşabilme özgürlüğüne sahip olmamız, bunların kıymetinin ve değerinin bilinmesi gerektiği, Suriye de, Mısır da ki kardeşlerimiz için bol bol dua etmelerini, ve ülkemizde daha önce ki yılarda yaşanan namazlarımızı rahat bir şekilde kılamamızı, ezanın yasaklandığı, kur’an kursların kapatıldığı, sırf inancımızdan dolayı yaşanan sıkıntılardan da bahsederek bu dünyanın ne firavunu biter, ne de Musa’sı biter diyerek her şeyin farkında ve bilincinde olmamız ve bize sunulan ve kazanılan bu nimetlerimizi kaybetmememiz için çalışmamız gerektiğini anlattı.

Hocamızın yaptığı güzel sohbetinden sonra öğrencilerimiz kitaplarını imzalattılar ve toplu bir şekilde hocamızla beraber rabia selamı vererek resim çekildiler ve hep beraber Ramazan Hocamızın imamlığında ikindi namazlarını eda ettiler.

Bu güzel sohbetinden dolayı Ramazan KAYAN Hocamıza ve öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz..

okuryazar buluşmasına ait fotoğraflar için tıklayınız!…