25 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genelözel programPusula Çocuk

KUDÜS SEVDASI HİÇ BİTMEYECEK!..

Bayrampaşa’da faaliyet gösteren Pusula Eğitim Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneği 31 Mart 2018 Cumartesi günü saat 20.30’da “İstanbul’dan Kudüs’e Bin Selam” konulu Kudüs Özel programı düzenledi. Bayrampaşa Belediyesi Yücel Çakmaklı gerçekleştirilen program büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Program öncesinde hanımlar komisyonunca gıda kermesi düzenlendi. Ve İstanbul’dan Kudüs’e Bin selam fotoğraf sergisi açıldı.

Program Mustafa Duran kardeşimizin sunumuyla, Genç Pusula öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim’den İsra Suresinin 1-5.ayet ve mealini okuması ile başladı.

Dernek Başkanımız Savaş Kabaoğlu’nun selamlama konuşmasının ardından dernek faaliyetlerinin tanıtıldığı film gösterildi.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan “Vahyin Kutsadığı Şehir: Kudüs” isimli sinevizyon gösterildi.

Genç Pusula öğrencileri Kudüs tarihini ve öncü ve önder şahsiyetlerin anlatıldığı sunumu başarılı bir şekilde gerçekleştirdiler.  Sunumda bir gurup öğrenci Kudüs tarihini seslendirirken, bir kısmı da Selahattin Eyyubi, Abdulhamid Han, İzzettin Kassam ve Şeyh Ahmet Yasin canlandırdı. Selam olsun Kudüs davasının öncü ve önder şahsiyetlerine…

Daha sonra pusula çocuk erkek öğrencileri Cengiz Numanoğu tarafından kaleme alınan Mescid-i Aksa ve Nazir Kabbani’ye ait Kudüs isimli şiiri yorumladılar.

Müslümanlar tekbir millettir… Bir binanın tuğlaları gibidirler. Ancak hilafetin kaldırılması ile ümmet başsız kalmış tespih taneleri dağılmıştır. İslam coğrafyasında liderlerin birçoğu batılılarla iş tutuyor. Bir kısmı işgal altında…  İşte bu parçalanmışlığı gündeme getirmek için Pusula Çocuk Kulübü kız öğrencileri bir gün tekrar birlik ve beraberlik içerisinde ayağa kalkacak olan Ümmet Coğrafyasının bugününü anlattı.

Pusula Çocuk Kulübü erkek öğrencileri konunun devamı olarak Kuran-ı Kerimden ayetler, hadisler ve öncü şahsiyetlerin sözleri ile sahne aldılar.

Pusula çocuk kulübü kız öğrencileri tarafından oluşturulan pusula çocuk korosu sahne aldı. “La ilahe İllallah, Bir Güneş Doğuyor ve Bir Uyanış Bir Diriliş”,  isimli birbirinden güzel ezgileri seslendirdiler.

Program bayrak gösterisi ve Kudüs’ün kurtuluşu için DUA ile sona erdi.

Geleceğin Kudüs Fatihleri inşallah çocuklarımızdan ve gençlerimizden çıkması,  Özgür Kudüs’te ümmeti Muhammed olarak namaz kılma duasıyla…

Programa emeği geçen öğrenci ve velilerimize ve hassaten hocalarımız Betül IŞIK, Esranur MUSLU, Fahrettin TURAN, Merve PAT, Nihal YURTSEVER, Ömer Faruk ARSLANBAŞ, Şeyma SERBEST ve Zeynep Sena DUMAN’a koordinatörlerimiz Esma ÖZTÜRK ve Hilal ÖZKUL’a teşekkürü bir borç biliyoruz.  Her zaman çocuklarımızın yanında etkinliklerde yer alan hanımlar komisyonuna ve hanımlar komisyonu başkanı Fatme TUNÇ kardeşimize teşekkür ediyoruz. Rabbim emeklerini zayi etmesin…

Programa ait fotoğrafları görmek için tıklayınız

Programa ait videoyu izlemek için tıklayınız

https://www.sabah.com.tr/kultur-sanat/2018/04/04/bayrampasada-kudus-gecesihttps://www.yenisafak.com/gundem/bayrampasada-kudus-gecesi-3192779https://www.turkiyehabermerkezi.com/gundem/bayrampasada-kudus-gecesi-haberi-143009

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.