23 Nisan 2024
PUSULA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Genelözel programPusula Çocuk

EMANETE SAHİP ÇIKACAĞIZ!

Derneğimiz tarafından “Emanet Özel Programı” düzenledi. Bayrampaşa Belediyesi Yücel Çakmaklı gerçekleştirilen program büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Program öncesinde hanımlar komisyonunca gıda kermesi düzenlendi.

Program, Mustafa Duran kardeşimizin sunumuyla, Genç Pusula öğrencilerden Harun Vayis ve Halit ERSOY Kur’an-ı Kerim’den Mü’minun Suresinin 1-11.ayet ve mealini okuması ile başladı.

Dernek Kurucu Başkanı Savaş Kabaoğlu’nun selamlama konuşmasının ardından pusula çocuk kulübü ağırlıklı olarak tanıtıldığı 2018-2019 faaliyetleri slaytı gösterildi.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan “Emanet” isimli sinevizyon gösterime girdi.

Orta Genç Pusula öğrencilerinden Feyzullah Yıldırım ve Asaf Özdemir, Cemil Cüneyt tarafından kaleme alınan Emanet Şiirini seslendirdiler.

Cevatpaşa Pusula Çocuk Kulübü erkek öğrencileri ayet, hadis ve özlü sözlerde emanet konusu nasıl yer almış. Tek tek sahneye çıkarak okudular. Daha sonra ellerindeki dövizleri kaldırdılar. Dövizlerde “EMANETİNE SAHİP ÇIK” yazısı okundu.

Daha sonra Vatan pusula çocuk kızlarımız tek tek ellerinde balon olduğu halde sahneye giriş yaptılar. Giriş yapan öğrenci emanet konulu alt metinleri okuduktan sonra yerine geçti. Bütün kızlar sahne aldıktan sonra ellerindeki balonları “Hepsi bize emanet” diyerek bırakmaları programa ayrı bir renk kattı.  Koronun her iki başında bulunan öğrenciler İbrahim şiirini okuduktan sonra “Gül Bahçesinde İbrahim” isimli ezgiyi seslendirdiler.

Programın bu bölümünde Cevatpaşa Orta Genç Kızlarımız sokakta karşılaştıkları abi ve ablalarına “emanet” konusunda sorular sordular, halkımızın düşüncesini öğrendiler. Röportaj ilgiyle seyredildi.

Programın sonuna doğru Cevatpaşa Pusula çocuk kulübü kız öğrencileri tarafından oluşturulan pusula çocuk korosu sahne aldı. “La ilahe İllallah ve Allah-u Ekber” isimli ezgileri seslendirildi.

Programın Vatan pusula çocuk erkek öğrencilerinin Kur’an’dan dua ayetlerini okuması ve bütün öğrencilerin sahnede yer alması ve Mustafa Duran kardeşimizin duası ve çocuklarımızın amin sedalarıyla sona erdi.

Bu güzel programda emeği geçen;

Programa emeği geçen öğrenci ve velilerimize ve hassaten hocalarımız Beyza HOŞKUN, Esranur MUSLU, Rana ENGİN, Merve PAT, Ömer Faruk ARSLANBAŞ, Buse YILMAZ ve koordinatörlerimiz İlknur YILMAZ ve Hilal ÖZKUL’a teşekkürü bir borç biliyoruz.  Her zaman çocuklarımızın yanında etkinliklerde yer alan hanımlar komisyonuna Ayşe TÜCCAR ve hanımlar komisyonu başkanı Fatme TUNÇ kardeşimize teşekkür ediyoruz. Rabbim emeklerini zayi etmesin…

Ayrıca Ceyda TUNÇ, İremnaz EKER, Şule KAHRAMAN, Belkıs KAHRAMAN, Aslıhan BİROPLU, Sultan Mine GÜR ve Şeymanur AYDOĞDU’ya da teşekkür ederiz.

Programa ait fotoğrafları görmek için tıklayınız

Programa ait videoyu izlemek için tıklayınız

1.BÖLÜM     2.BÖLÜM   3.BÖLÜM

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.