20 Nisan 2024

İNSANI YAŞAT Kİ İNSANLIK YAŞASIN!

Bayrampaşa faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları “İnsanı Yaşat ki…  İnsanlık Yaşasın!” üst temalı bir çalışma başlattılar. Bu çalışma kapsamında ilk olarak İlçemizdeki liselerde yazarlar tarafından konferans verildi. Araştırmacı yazar Ramazan Kayan ve Abdullah Yıldız 8 lisede konuyu çeşitli açılardan ele aldılar.

İnsanı Yaşat ki İnsanlık Yaşasın!

“Bir zamanlar bizde göçmendik”

Anadolu yüzyıllardır savaş mağdurlarına, göçmenlere, mazlumlara kucak açmış topraklardır. Başta Balkanlardan, Kafkaslardan göç etmek zorunda kalan milyonlara yurt olmuştur. Mazlum kim olursa olsun, dini, milleti, ne olursa olsun ayrım yapmadan sahip çıkmıştır.

Bizler Bayrampaşa’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları olarak toplumda göçmen duyarlılığını artırmak, canlı tutmak, merhamet, vicdan ve değer eksenli, tarihten süzülüp gelen tecrübe ve mirasa sahip çıkmak amacıyla bir dizi etkinlik planlamaktayız.

Bu kapsamda okullarda ve halka açık seminer, konferans’lar düzenlemek, sergi açmak, yarışmalar düzenlemek, (öykü / hikâye, mektup, resim, kısa film, uçurtma şenliği vs), çeşitli ziyaretler yapmak (hemşehri dernekleri, cami dernekleri, aile ziyaretleri gibi), Bilboard’larda yayın yapmak, sosyal medya da ortak paylaşımlarda bulunmak vb etkinlikler planlanmaktadır.

Çalışmanın İçerisinde Yer Alan Sivil Toplum Kuruluşları

1. AGD – Anadolu Gençlik Derneği / Bayrampaşa Temsilciliği